Știri Economie
Redactor: Mariana Struț
18 februarie 2019

O afacere cu perspective în Ucraina – cultivarea urzicii

O afacere cu perspective în Ucraina – cultivarea urzicii

În Ucraina urzica creşte aproape pretutindeni şi e considerată o simplă buruiană, deşi toţi ştiu despre calităţile ei curative.  Din păcate, puţini  agricultori  privesc la urzică ca la o  plantă cu perspective economice, creşterea şi realizarea căreia ar putea constitui o afacere de succes. 

În medicina populară urzica este folosită pentru tratarea multor boli. E curios şi faptul, că la noi  sunt folosite frunzele, iar în UE rădăcinile  de urzică.

În afară de medicamente din  această  plantă sunt preparate salate, ciorbe, sosuri şi toate acestea preîntâmpină avitaminoza. În unele  ţări din urzică  se face bere şi chiar vin. În ultimul timp  din urzică se prepară ceai pentru slăbire şi menţinerea greutăţii corpului. Pentru întărirea părului se foloseşte uleiul din urzică.

Multe  ferme din Germania, Anglia, Egipt, Canada, Mexica şi SUA asigură piaţa cu urzică organică, care corespunde standardelor. Preţul frunzelor de urzică nu de producere organică, adică care nu poate fi folosită în medicină, e de 4 dolari  pentru 450 grame, iar urzica organică  costă  de la 10 până la  28 dolari, aceiaşi cantitate.

În Ucraina urzica  nu este crescută pe terenuri mari, adică ca plantă industrială. Ea este  strânsă  de amatori, deoarece creşte pretutindeni. În multe ţări: SUA, Germania, Suedia, Belarus etc. urzica este considerată ca una dintre cele mai bune culturi furajere, recolta căreia de 1,5-2 ori e mai bogată, faţă de culturile obişnuite.

Urzica e folosită şi ca material vegetal pentru prepararea ţesăturilor. Se consideră că îmbrăcămintea din fire de urzică vindecă corpul, ajută la tratarea reumatizmului şi alergiei.

În Ucraina ar fi foarte rentabilă cultivarea urzicii care se aseamănă cu cânepa. Ea este o cultură de mai mulţi ani, se seamănă o dată în 10 ani şi dă o recoltă foarte bogată.  Creşte în toate zonele agricole şi poate asigura venituri însemnate fermierilor ucraineni.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Distribuie:
Vizualizări: 454

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate