Știri Economie
13 iunie 2018

O locomotivă și două vagoane pentru căile ferate cu ecartament îngust din Transcarpatia, restaurate în România

O locomotivă și două vagoane pentru căile ferate cu ecartament îngust din Transcarpatia, restaurate în România

Ghenadi Moskal a efectuat ieri, 12 iunie, o vizită în orășelul Brad (România) și s-a întâlnit cu omul de afaceri Gheorghe Goțevar, care are propriul depozit de cale ferată și deține în România mai multe întreprinderi private de ecartament de cale ferată. Goțevar cumpără locomotive și vagoane vechi pe care le restaurează și le vinde în diferite țări ale UE – informează Inter Regio News.

„Am comandat domnului Goțevar să restabilească pentru ecartamentul îngust din Borjava, Transcarpatia, o locomotivă și două vagoane pentru pasageri”, a spus Moskal. Am convenit că vagoanele vor avea toalete și aparate de aer condiționat, iar unul dintre ele va avea un compartiment pentru bar. Compania domnului Goțevar va aduce tehnica restaurată în Transcarpatia.

Deoarece structurile de stat ucrainene nu pot finanța achiziționarea și restaurarea locomotivei și a vagoanelor, noi vom deschide pentru acest proiect un Fond caritabil, a spus domnul Moskal, președintele ARS Transcarpatia, citat de Inter Regio News.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 472

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate