Știri Economie
Redactor: Svetlana Pantea
06 decembrie 2017

Până în 2020 Ucraina intenţionează să renunţe la importul de gaze

Până în 2020 Ucraina intenţionează să renunţe la importul de gaze

Potrivit premierului Volodymyr Groisman, Ucraina are suficiente rezerve de gaze naturale pentru a deveni independentă. Astfel, Kievul planifică să renunţe la importul de gaze până anul 2020 - notează BucPress.

“În prezent Ucraina încă importă gaz. Până în 2020 intenţionăm să renunţăm la importurile de gaze naturale, ceea ce ne va permite să reducem preţurile. Filozofia mea este de a decide pentru toţi şi nu a da “pomană” oamenilor” – a menţionat Volodymyr Groisman.

Potrivit asociației ”Ukrtransgaz”, în perioada ianuarie-noiembrie curent, Ucraina a sporit importurile de gaze cu 40 la sută în comparație cu perioada analogică a anului precedent. În noiembrie 2015 Ucraina a renunțat la achiziționarea gazului natural de la concernul rusesc ”GazProm”.

Conform unor date, în anul 2016 Ucraina a importat  11,1 miliarde metri cubi de gaz din Europa, în special, din Slovacia - 9,1 miliarde metri cubi, Ungaria  şi Polonia – 1 miliard metri cubi. În plus, autoritățile ucrainene planifică ca din anul 2020 să înceapă exportul de gaze. Acest scop a fost consfințit în ”Strategia energetică a Ucrainei până în anul 2035”, adoptată anterior de către Cabinetul de Miniștri.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 215

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate