Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
07 decembrie 2018

Până la sfârșitul anului în Ucraina se va scumpi pâinea

Până  la sfârșitul anului în Ucraina se va scumpi pâinea

În  Ucraina pâinea și produsele de panificație, precum și unele cereale, până la sfârșitul anului se vor scumpi cu 1,5-2%, a anunțat la o conferință de presă directorul executiv al clubului de discuții din Ucraina, Oleg Pendzin.

„Până la sfârșitul acestui an, adăugați 1,5% - maximum 2% per pâine”, a spus expertul, răspunzând la întrebarea, cât de mult va crește prețul la pâine până la sfârșitul anului în Ucraina.

Potrivit lui, boabele de cereale vor crește în mod corespunzător, deoarece valoarea lor depinde de creșterea prețurilor la grâu și cereale, care sunt observate pe piețele mondiale (de la 5 950 UAH/ t anul trecut la 6 200 UAH / tonă, anul acesta). Cu toate acestea, potrivit lui O. Pengzin, costul hriștii nu va crește în viitorul apropiat în țară, din moment ce surplusul acestei crupe s-a acumulat.

În același timp, economistul a adăugat că prețul cerealelor în Ucraina a fost influențat de creșterea tarifelor la gaz și energia electrică, care sunt necesare pentru stocare.

Reamintim că în cursul anului curent, prețurile la alimente în Ucraina vor crește cu o medie de 15% comparativ cu anul trecut. În general, până la sfârșitul anului, creșterea prețurilor la pâine va fi de aproximativ 18-19% (comparativ cu anul trecut).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

Distribuie:
Vizualizări: 112

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate