Știri Economie
19 mai 2017

Parlamentul Canadian a aprobat Zona de liber schimb cu Ucraina

Parlamentul Canadian a aprobat Zona de liber schimb cu Ucraina

Camera Superioară a Parlamentului Canadian a votat pentru Zona de liber schimb cu Ucraina.  Despre aceasta a comunicat Ambasadorul Ucrainei în Canada, Andrii Şevcenko, pe contul său de Twitter.

Astfel, senatul canadian a susţinut ratificarea Acordului privind comerţul liber cu Ucraina. Anterior, Preşedintele Petro Poroşenko a semnat Legea cu privire la Ratificarea Acordului referitor la Zona de liber schimb dintre Ucraina şi Canada, adoptată de către Rada Supremă la 14 martie 2017. Din momentul intrării în vigoare a documentului, Canada va deschide în proporție de 98 la sută din piaţa sa de mărfuri pentru exportatorii ucraineni, care constituie subiectul comerţului bilateral.

În context, Preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Andrii Parubii, a declarat că ratificarea de către Canada a Acordului de liber schimb cu Ucraina şi decizia Uniunii Europene privind acordarea regimului fără de vize pentru cetăţenii ucraineni demonstrează că Ucraina păşeşte ferm pe calea statelor libere democratice, în ciuda agresiunii ruseşti – informează Radio Ucraina Internațional.

Preşedintele Centrului reformelor de piaţă, ex-ministrul ucrainean al economiei, Volodymyr Lanovyi, a specificat: „Este cert faptul că producţia ucraineană este aşteptată în Canada, mai ales este vorba de producţia agricolă. Din punct, de vedere politic, semnarea Acordului de liber schimb cu Canada este un răspuns demn la poziţiile Olandei, Austriei şi altor ţări, care consideră că Europa nu are nevoie de Ucraina”, a spus Lanovyi.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 216

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate