Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
05 octombrie 2018

Pe angajatorii incorecți din regiunea Cernăuți îi așteaptă amenzi de speriat

Pe angajatorii incorecți din regiunea Cernăuți îi așteaptă amenzi de speriat

Începând cu data de 5 octombrie 2018, Serviciul de Stat pentru Muncă, Serviciul Fiscal de Stat, Fondul de Pensii al Ucrainei, Poliția Națională și  alte autorități executive centrale, cu participarea organelor autoguvernării locale, vor lua măsuri menite să diminueze relațiile în domeniul ocupării forței de muncă, în conformitate cu competențele acordate, s-a anunțat la briefing de către directorul Departamentului Muncii și Protecției Sociale al Consiliului Local Lyudmila Berezovska, potrivit site-ului consiliului local Cernăuți.

Inspectorii muncii din cadrul Departamentului Muncii și Protecției Sociale al Consiliului Local au dreptul de a efectua vizite de inspecție privind plata în timp util și integral, respectarea garanțiilor minime în plata salariilor și înregistrarea relațiilor de muncă.

Pentru împiedicarea verificării  inspectorului, angajatorul poate suferi penalități în valoare de 100 de salarii minime (3723 UAH x100 UAH = 372.300 UAH).

În cazul în care antreprenorul nu a încheiat un contract de muncă cu un angajat, nu a raportat angajarea unui angajat serviciului fiscal de stat, oficial plătește doar o parte din salariu, iar restul plătește suplimentar „în plic” etc. - amendă de 30 de salarii minime (3723 UAH pe 30 = 111 690 UAH) per angajat. În plus, dacă un cetățean desfășoară activități fără înregistrarea ca persoană juridică sau companie privată și în același timp angajează, se aplică o amendă de 1000-2000 venituri minime neimpozabile ale cetățenilor (17000 - 34000 UAH).

Moratoriul privind măsurile de control de către departament nu este extins (Rezoluția Cabinetului de Miniștri al Ucrainei din data de 18.12.2017 nr. 1104).  În  opinia Departamentului Muncii și Protecției Sociale al Consiliului Local Cernăuți dezvăluirea în procesul de muncă, în special a lucrătorilor necalificați, va deveni un rol important în lupta pentru legalizarea veniturilor cetățenilor și a antreprenorilor fără scrupule.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 234

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate