Știri Economie
Redactor: Svetlana Pantea
07 martie 2018

Pensionarii militari din Ucraina vor beneficia de o majorare a pensiilor

Pensionarii militari din Ucraina vor beneficia de o majorare a pensiilor

De la mjilocul lunii martie, pensionarii militari vor primi pensii majorate. Astfel, din a doua jumătate a lunii martie Fondul de Pensii al Ucrainei va începe plata pensiilor recalculate acordate pensionarilor militari, comunică serviciul de presă al Cabinetului de Miniştri al Ucrainei.

„Recalcularea pensiei va fi înfăptuită de la 1 ianurie 2018, iar în luna aprilie pensionarii militari vor primi o pensie majorată. Recalcularea va avea loc în baza informaţiilor departamentelor autorizate, unde persoanele au fost angajate - Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne sau alte structuri”, - se arată în comunicat. De asemenea, în timpul recalculării pensiei se va lua în calcul salariul de funcţie, salariul pentru un titlu special şi pentru vechimea de muncă. Separat se va recalcula pensia persoanelor care au deţinut funcţii de conducere şi alte ranguri.

Majorarea pensiilor va avea loc pe etape. De la 1 ianuarie 2018 aceasta va creşte în medie de 1,5 mii grivne, iar din ianuarie 2019 şi respectiv 2020 la această sumă se va adăuga încă 750 de grivne pentru fiecare an. Astfel, timp de doi ani pensiile militarilor vor creşte de două ori.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 293

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate