Economie
04 iunie 2018

Poroşenko anunţă construcţia unui pod peste Dunăre, care va lega Ucraina şi România

Poroşenko anunţă construcţia unui pod peste Dunăre, care va lega Ucraina şi România

Petro Poroșenko, președintele Ucrainei, a publicat un tweet în care face publică intenția statului ucrainean de a construi un pod peste Dunăre.

Potrivit stiripesurse, anunțul a fost făcut la 1 iunie 2018 cu ocazia ceremoniei dării în exploatare a unui pod pe autostrada Odesa-Reni. De notat că podul construit în perioada 2016-2018, are o lungime de 152,36 metri şi a costat 112 milioane de hrivne, sau circa 4 milioane de dolari.

Planurile Ucrainei nu se termină aici.

Petro Poroșenko a mai precizat că autoritățile ucrainiene încă nu s-au decis asupra locului de amplasare: „Noi începem să lucrăm la documentația necesară și să ne punem de acord cu partenerii noștri români”, mai spune președintele ucrainean.

Vom reaminti că în timpul vizitei lui Poroşenko în regiunea Odesa (luna octombtie 2017),  liderul de la Kiev a anunţat că Ucraina are în plan construcţia unui pod peste Dunăre pentru a facilita comerţul cu statele UE, dar şi a stimula dezvoltarea regiunii Odesa. Şi în acest sens deja se duc negocieri cu România şi Bulgaria, ţări ce ar fi interesate în realizarea obiectivului.

BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1227

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți