Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 martie 2019

Potențialul turistic al Transcarpatiei a fost prezentat la o expoziție din Republica Cehă

Potențialul turistic al Transcarpatiei  a fost  prezentat la o expoziție din Republica Cehă

În orașul Hradec Králov din Republica Cehă a avut loc o expoziție turistică internațională. Potențialul său turistic l-a prezentat și Transcarpatia – informează Agenția BucPress.

Dezvoltarea cooperării cu partenerii străini – este, cu siguranță,  scopul principal al unui astfel de eveniment important ca expoziția turistică, a declarat în timpul discursului de bun venit hatmanul ținutului Kralovhradetsk, Irji  Shtepan.

Potrivit ministrului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Tomas Petrzhichek, industria turismului joacă un rol important în promovarea unei anumite regiuni și a țării în ansamblu, ceea ce este foarte important pentru dezvoltarea economică.

Anul acesta, târgul "INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA" din orașul Hradec Králové este deja la a  douăzecea ediție. Și conform celor spuse de  autoritățile locale, este extrem de important ca multe alte țări să fie reprezentate în cadrul ei.

Locuri istorice interesante, complexe turistice, stațiuni balneare și multe alte obiecte naturale sunt cele care au demonstrat țări pe standuri și în pliante informative.

Ucraina a fost reprezentată la expoziție doar de Transcarpatia. Regiunea  are o experiență îndelungată de participare la astfel de evenimente.

Partenerii din ținutul  Kralovhradetsk afirmă, că sunt gata să întindă o mână de ajutor, în special de a deschide pentru  Transcarpatia  oportunități suplimentare pentru dezvoltarea regiunii.

Potrivit specialiștilor în turism, Transcarpatia are un mare potențial de dezvoltare anume a  industriei  turismului, iar printre principalele obstacole –relevante sunt  lipsa de fonduri de stat  și a infrastructurii nu prea  dezvoltate. Printre avantaje se numără amplasarea  geografică convenabilă, și anume apropierea de țările europene și un trecut istoric comun cu unele dintre ele.

Specialiștii  spun că interesul față de  regiunea din dreapta Tisei sporește din an în an, ceea ce înseamnă că regiunea are mari oportunități de dezvoltare.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 315

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate