Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
15 martie 2019

Premierul Ucrainei este împotriva propunerei Naftogaz de a scădea prețurile gazelor pentru populație

Premierul Ucrainei este împotriva propunerei Naftogaz de a scădea prețurile gazelor pentru populație

Prim-ministrul Ucrainei Volodymyr Groysman nu a aprobat propunerea companiei Naftogaz din Ucraina de a elimina obligațiile speciale pentru vânzarea de gaze naturale către populație și centralelor termice comunale încredințate companiei de gaze și petrol.

„Guvernul a limitat prețul gazelor, nu poate fi mai mare de 8,55 (UAH pe 1 m3). Dacă Naftogaz este capabil să vândă gaze mai ieftine,  voi susține pe deplin acest lucru”, a spus Groisman, potrivit Interfax-Ucraina.

În ceea ce privește propunerea companiei Naftogaz de a anula obligațiile speciale cu privire la subiectele de pe piața gazelor naturale (PSO), premierul consideră că „ar putea exista o capcană”.

„ Ei propun anularea limitei de 8,55 UAH, dacă am anula această restricție, mâine Naftogaz poate vinde gaz nu la acest preț, ci la un preț de 10 UAH sau 11 UAH. Din acest motiv, limita superioară este de 8, 55 UAH…", a spus prim-ministrul.

După cum a raportat anterior, Andriy Kobolev, șeful consiliului  „Naftogaz”, a declarat o posibilă reducere în luna aprilie 2019 a prețului gazelor importate pentru populație sub nivelul aprobat de Cabinetul PSO.

Potrivit calculelor lui Andriy Kobolev, luând în considerare TVA-ul și costurile de transport și de livrare, prețul gazului este de așteptat la nivelul de aproximativ 8 380 UAH (274 de euro) pe mia de metri cubi de gaze naturale, în timp ce populația, în conformitate cu rezoluția, plătește 8 550 UAH (280 de euro).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 336

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate