Știri Economie
Redactor: Marin Gherman
07 martie 2019

Presa poloneză scrie despre măsurile disperate ale Kievui în lupta cu Nord Stream-2

Presa poloneză scrie despre măsurile disperate ale Kievui în lupta cu Nord Stream-2

Kievul deschide porțile Naftogaz – cea mai bogata companie energetica a Ucrainei – pentru investitorii străini, sperând că acest lucru va împiedica cumva investițiile rusești în nou gazoduct din Marea Baltică, scrie „Rzeczpospolita”, citată de Pagina de Rusia, amintind cum, recent, șeful Naftogaz, Andrei Kobolev, a declarat că sistemul ucrainean de transport al gazelor își va pierde atractivitatea dacă Rusia va lansa Nord Stream 2.

„Vom pierde tot tranzitul, având în vedere și „Turkstream” care probabil va fi finalizat și lansat înainte de sfârșitul anului 2019 „, a declarat Kobolev, adăugând că nu este vorba numai despre bani, ci și despre securitate: deoarece ”tranzitul ucrainean reține Rusia de la o agresiune suplimentară împotriva Ucrainei”.

Pentru ca problema securității nu preocupa corporațiile europene care investesc în „țeava” rusească, Kobolev a sugerat ca mai multor firme străine să li se permită să gestioneze sistemul de transport al gazelor din Ucraina în schimbul investițiilor. Acest lucru ar consolida poziția Ucrainei în Europa în lupta împotriva Nord Stream 2.

Cu toate acestea, potrivit experților, Kievul a întârziat cu o astfel de propunere. Acum îi va fi greu să cointereseze investitorii străini de sistemul său de transport al gazelor. „Ucraina a deschis porțile investitorilor, pentru că nu are nimic de pierdut. Dacă sistemul de gazoducte este lăsat fără gazele rusești, veniturile vor fi zero. Kievul pleaca de la premiza că acest lucru poate fi în continuare împiedicat. De aceea guvernul de la Kiev doreste ca Europa să fie interesata de tranzitul gazului rusesc prin Ucraina“, – a declarat economistul Dragon Capital, Serghei Fursa, citat de Pagina de Rusia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 452

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate