Știri Economie
10 aprilie 2018

Președintele Ucrainei a dispus construirea unui aeroport în Transcarpatia

Președintele Ucrainei a dispus construirea unui aeroport în Transcarpatia

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a dispus construirea de urgență a unui aeroport în regiunea Transcarpatia – potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Infrastructurii de la Kiev, care citează o declarație a ministrului Volodimir Omelian – scrie TOCpress.

În opinia ministrului, în acest moment, miza este orașul Ujgorod, aflat la frontiera cu Slovacia, unde există deja un aeroport internațional, dar funcționează la capacitate redusă.

„În primul rând, ne bazăm pe aeroportul din Ujgorod. Au mai rămas unele formalități la nivelul relațiilor ucraineano-slovace. Ar trebui să finalizăm aceste proceduri în prima jumătate a anului și sper că tot anul acesta vom reuși să instalăm tehnica necesară, pentru a avea o comunicare aeriană completă“ – a explicat Omelian.

Totodată, ministrul a menționat că noul aeroport ar putea fi construit în Hust sau Mukacevo.

„Preconizăm că va fi un program de cel puțin patru ani, în valoare de 10 miliarde de grivne, astfel încât să putem construi anual câte 5-6 piste iar apoi, construcția de terminale, stabilirea serviciilor pentru pasageri și darea în exploatare a aeroportului să fie responsabilitatea autorităților locale, în cadrul parteneriatului public-privat” – a adăugat Volodimir Omelian, ministrul ucrainean al infrastructurii, citat de TOCpress.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 982

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate