Economie
Redactor: Marin Gherman
25 aprilie 2018

Proiecte de business și implicare socială, discutate la Consulatul General al României la Cernăuți

Proiecte de business și implicare socială, discutate la Consulatul General al României la Cernăuți

La Consulatul General al României la Cernăuți a avut loc o întâlnire protocolară a membrilor Asociației Excelsior din București cu reprezentanții misiunii diplomatice acreditate la Cernăuți. Au fost abordate o serie de subiecte ce țin de dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale, activizarea relațiilor comerciale ucraineano-române, sprijinirea în diverse forme a comunității românești din nordul Bucovinei – informează Agenția BucPress.

La întâlnire au participat: Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți, Ionel Ivan, ministru consilier, șef-adjunct al misiunii diplomatice, membri ai Asociației Excelsior, în frunte cu Iulian Popescu, care este și manager general al Soft Tehnica București, parteneri din Ucraina.

A fost discutat proiectul „Diaspora Întreprinzătoare”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care ține de dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale a 200 de români din afara României care își doresc să dezvolte afaceri în țară și finanțarea a 40 de planuri de afaceri ale acestora pentru implementarea lor într-una din cele 7 zone de dezvoltare ale României, partener local în acest proiect fiind Centrul Media BucPress din Cernăuți.

Au fost discutate modalitățile de susținere de către mediul de afaceri din România a comunității românești din regiunea Cernăuți, formele și oportunitățile de dezvoltare a unor afaceri în zona transfrontalieră în contextul noului nivel al relațiilor pe axa Kiev – București.

Diplomații de la Consulatul General al României la Cernăuți au asigurat membrii Asociației Excelsior că vor susține toate proiectele și inițiativele care vor fi desfășurate în zonă, inclusiv unele proiecte necesare, cum ar fi traininguri pentru oamenii de afaceri și cursuri de scriere a unor cereri de finanțări nerambursabile.

BucPress  

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 776

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți