Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
22 iunie 2018

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat noua Lege „Cu privire la valută”

Rada Supremă a Ucrainei a adoptat noua Lege „Cu privire la valută”

Rada Supremă a adoptat Legea „Cu privire la valută”, care va asigura tranziția Ucrainei la un nou model de reglementare a monedei, care pune în aplicare principiul „Toate lucrurile care nu sunt direct interzise de lege sunt permise”.

Pentru adoptarea numărului de lege relevant Nr.8152 în a doua lectură și, în general, au votat 228 de deputați, cu numărul minim necesar de 226 de voturi, potrivit  Ukrinform.

Această lege definește cadrul legal pentru punerea în aplicare a tranzacțiilor valutare, reglementarea valutară și supravegherea monedei, drepturile și obligațiile subiecților tranzacțiilor valutare și instituțiilor autorizate și stabilește răspunderea pentru încălcarea legislației lor valutare.

Scopul său este de a asigura o politică de stat unificată în domeniul tranzacțiilor valutare și exercitarea liberă a operațiunilor valutare în Ucraina. Legea valutară anulează actualul Decret al Cabinetului de Miniștri „Cu privire la sistemul de reglementare valutară și controlul valutar” și Legea Ucrainei „Cu privire la procedura de decontare în valută străină” și modifică anumite acte legislative ale Ucrainei. În schimb, este introdus un nou regim de reglementare monetară.

Legea prevede definirea unui aparat categoric-terminologic pentru reglementarea valutară, stabilirea unui regim general pentru desfășurarea tranzacțiilor valutare pe teritoriul Ucrainei, detalii privind efectuarea tranzacțiilor valutare, tranzacțiile în tranzacționarea valorilor valutare, transferul transfrontalier și transferul valorilor valutare.

În noua lege, printre multe altele, se prevede că transferul transfrontalier al valorilor monetare se efectuează exclusiv prin instituții autorizate, iar procedura de efectuare a transferului este determinată de Banca Națională a Ucrainei.

„Tranzacția transfrontalieră a persoanelor fizice în valută, în valoare egală sau mai mare decât echivalentul a 10 mii euro la cursul oficial stabilit de Banca Națională a Ucrainei în ziua deplasării peste frontiera vamală a Ucrainei, este supusă unei declarații scrise către organul executiv central care asigură formarea și implementarea taxei de stat și politica vamală, în ordinea stabilită de către Cabinetul de Miniștri al Ucrainei”, se menționează în documentul oficial.

Prezenta lege intră în vigoare în ziua următoare datei publicării sale și este pusă în aplicare la șapte luni de la data intrării sale în vigoare.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 582

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate