Știri Economie
Redactor: Marin Gherman
01 octombrie 2018

Republica Moldova și Ucraina au convenit asupra deschiderii circulației peste podul „Unguri-Bronnița”

Republica Moldova și Ucraina au convenit asupra deschiderii circulației peste podul „Unguri-Bronnița”

Republica Moldova și Ucraina au convenit asupra deschiderii peste podul „Unguri-Bronnița” a circulației neîntrerupte a autovehiculelor rutiere care nu depășesc masa de 3,5 tone.

Potrivit Radio Chișinău, în cadrul ședinței Grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor, care sa avut loc  la Vinița, Ucraina, reprezentanții ambelor părți au coordonat elaborarea unei Foi de parcurs pentru accelerarea acțiunilor privind realizarea practică a proiectului construcției podului Soroca-Iampol, la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene, destinat circulației transportului rutier.

Totodată, delegația Republicii Moldova condusă de secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii de la Chișinău, Serghei Bucătaru, a solicitat alocarea cotelor suplimentare de autorizații pentru transportatorii moldoveni pentru anul 2018, în număr de 10 mii. Partea ucraineană a informat că adițional a alocat 25 de mii de autorizații pentru transportul rutier internațional și 200 de autorizații pentru transportul rutier neregulat de călători.

Potrivit sursei, următoarea ședință a Comisiei mixte moldo-ucrainene, în domeniul transportului rutier, a fost stabilită pentru luna februarie 2019.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 317

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate