Știri Economie
28 noiembrie 2017

Republica Moldova și Ucraina vor liberaliza transportul auto și aerian până la sfârșitul lui 2017

Republica Moldova și Ucraina vor liberaliza transportul auto și aerian până la sfârșitul lui 2017

Prim-ministrul RM Pavel Filip și omologul său ucrainean Volodymyr Groisman au convenit asupra semnării acordurilor cu privire la liberalizarea transportului auto și aerian, până la sfârșitul anului curent. Decizia a fost luată în cadrul întrevederii de astăzi, care a avut loc în marja lucrărilor „Tbilisi Belt and Road Forum 2017”, informează Radio Cernăuți, citând Deschide.md

Oficialii s-au înțeles, de asemenea, asupra majorării, în anul viitor, a cotelor pentru transportatorii internațional de mărfuri de la 43 până la 60 de mii de autorizații. Totodată, premierii Filip și Groisman au convenit asupra majorării termenului de aflare a conducătorilor auto internaționali din Republica Moldova pe teritoriul Ucrainei. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să se afle pe teritoriul țării vecine pentru o perioada mai mare de 90 de zile.

În altă ordine de idei, Pavel Filip a mulțumit părții ucrainene pentru demararea controlului comun al frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean. Acest fapt, potrivit premierului moldovean, a permis luarea unor decizii importante în soluționarea conflictului transnistrean, între care și semnarea unor protocoale dintre Chișinău și Tiraspol în domeniul educației, al telecomunicațiilor și al agriculturii.

Potrivit sursei citate, premierii au apreciat relansarea în octombrie curent a activității Comisiei comune de demarcare a frontierei de stat. Șefii de Guvern au convenit, de asemenea, să dinamizeze lucrările de coordonare a textului Acordului privind funcționarea Complexului Hidroenergetic Nistrean.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 392

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate