Știri Economie
17 iulie 2017

România are nevoie de programatori, medici, ingineri și economiști (studiu KeysFin)

România are nevoie de programatori, medici, ingineri și economiști (studiu KeysFin)

Piața forței de muncă din România se confruntă cu o criză de personal instruit, în special programatori, ingineri, medici și economiști. O arată un studiu KeysFin efectuat luna trecută pe un eșantion reprezentativ de 150 de firme din diverse domenii de activitate.

„Cauza principală e exodul forței de muncă din ultimii 10 ani, perioadă în care un milion de români au plecat din țară”, explică, la RFI România, Diana Florescu, analist economic la KeysFin. Același studiu mai arată că oamenii de afaceri sunt îngrijorați de lipsa de predictibilitate a Guvernului român în materie de politici fiscale.

Criza de pe piața forței de muncă, în special de personal specializat, va tinde să se adâncească în următorii ani, consideră oamenii de afaceri chestionați de KeysFin, în cadrul barometrului semestrial privind starea business-ului.

„Pe lângă presiunile inflaționiste, unul dintre riscurile identificate de oamenii de afaceri a fost această evoluție de pe piața forței de muncă. Dacă ne uităm pe cifrele agregate, au dispărut un milion de persoane în ultimii 120 ani, de la aderarea României la UE. Vorbim despre oameni specializați care au ales să-și găsească un trai mai bun. Avem așadar acest exod și vorbim de mai multe industrii care în acest moment resimt acest fenomen: programatori, medici, ingineri, economiști, tot ce înseamnă personal specializat. Și, atenție, nu vorbim doar de cei cu un nivel foarte ridicat de instruire, vorbim și despre meseriași”, explică, Diana Florescu, analist economic la KeysFin, în exclusivitate pentru RFI.

Barometrul KeysFin privind economia românească a fost realizat în perioada 15-20 iunie 2017, pe un eșantion reprezentativ de 150 de firme din diverse domenii de activitate, de la comerț, la servicii financiare, agricultură, energie, confecții, IT etc.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 235

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate