Sancţiunile economice impuse Rusiei nu şi-au atins scopurile - ministrul ungar de Externe
Știri Economie
05 octombrie 2017

Sancţiunile economice impuse Rusiei nu şi-au atins scopurile - ministrul ungar de Externe

Sancţiunile economice impuse Rusiei nu şi-au atins scopurile - ministrul ungar de Externe

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a declarat, miercuri, că sancţiunile economice impuse Rusiei nu afectează regimul condus de Vladimir Putin, adăugând că ţara sa nu va rupe niciodată unitatea UE în ceea ce priveşte adoptarea unor noi măsuri punitive, relatează CNBC.

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Sancţiunile economice impuse Rusiei nu şi-au atins scopurile. Atât Uniunea Europeană, cât şi Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei, motivate de interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, de anexarea Crimeei, dar şi de continuarea conflictului din estul Ucrainei.

Prezent la un summit pe tema energiei în Moscova, Szijjarto a declarat că, dacă privim raţional, este clar că sancţiunile nu reuşesc să afecteze Rusia. ”Vedem că nici obiectivele politice, nici cele economice urmărite de sancţiunile impuse de UE nu au avut succes”, a declarat ministrul ungar de Externe.

”Ele nu au succes pentru că Rusia nu este în genunchi, din punct de vedere economic, dar şi pentru că sunt foarte multe probleme în economiile noastre, iar, din punct de vedere politic, nu s-au înregistrat progrese în privinţa acordului de la Minsk”, a continuat Szijjarto, potrivit sursei citate.

Ministrul de Externe de la Budapesta a adăugat că, în pofida impactului nesatisfăcător al sancţiunilor, Ungaria nu va sparge niciodată unitatea Uniunii Europene când vine vorba de impunerea unor noi sancţiuni.

”Ele nu au succes pentru că Rusia nu este în genunchi, din punct de vedere economic, dar şi pentru că sunt foarte multe probleme în economiile noastre, iar, din punct de vedere politic, nu s-au înregistrat progrese în privinţa acordului de la Minsk”, a continuat Szijjarto. Ministrul de Externe de la Budapesta a adăugat că, în pofida impactului nesatisfăcător al sancţiunilor, Ungaria nu va sparge niciodată unitatea Uniunii Europene când vine vorba de impunerea unor noi sancţiuni.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 263

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate