Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
06 aprilie 2018

Serviciul pentru ocuparea forței de muncă din regiunea Cernăuți anunță instruiri pentru 85 de profesii și noi locuri de muncă

Serviciul pentru ocuparea forței de muncă din regiunea Cernăuți anunță instruiri pentru 85 de profesii și noi locuri de muncă

Șomerii care sunt înregistrați la centrele de ocupare a forței de muncă pot obține una din cele 85 de profesii oferite de cele 11 centre de instruire profesională, care  au fost și sunt create  de Serviciul de stat pentru ocuparea forței de muncă.

În 2017, centrele de instruire profesională  au primit noi licențe pentru activități educaționale pentru 7 profesii: sudor plastic, technician electromecanic al echipamentelor de comerț și tehnician refrigerare, instalator telecomunicații, producători de legume, etc., a subliniat Lubov Kojolyanko de la  Centrul de ocupare a forței de muncă Cernăuți.

În perioada ianuarie-martie 2018, la ordinele angajatorilor, dar și pentru activități independente, 117 șomeri din regiunea Cernăuți au fost pregătiți în centrele de instruire profesională din Rivne, Odesa și Ivano-Frankivsk.

Pentru a-și deschide propria afacere, doi șomeri din Cernăuți beneficiază de formare profesională  în calificările „dulgher” și „cofetar” la Centrul pentru Educație și Formare Profesională a Serviciului de Ocupare a Forței de Muncă din Odesa și Rivne.

Având în vedere nevoile de perspectivă ale angajatorilor din regiune a forței de muncă, la cererea întreprinderilor industriale de producere a cărămizii și a sectorului agricol, Centrul Ivano-Frankivsk pentru Educație și Formare Profesională a oferit instruire 115 șomeri la cursurile de pregătire specială: „Producerea și exploatarea în siguranță a echipamentelor în fabrica de cărămidă” și „Particularitățile muncii în domeniul agriculturii”.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 197

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate