Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 martie 2019

Slovacia: Terenuri, sate și străzi ticsite cu mașini din Ucraina

Slovacia: Terenuri, sate și străzi ticsite cu mașini din Ucraina

În satul slovac Ublya, în apropiere de granița cu Ucraina, de câteva luni la rând este semnalată o situație  de urgență - toate terenurile  libere sunt  ticsite cu mașini care aparțin proprietarilor ucraineni, potrivit BucPress.

Această situație se datorează faptului că Ucraina a eliminat posibilitatea de a importa autovehicule cu numere  de înregistrare străină de tranzit. Slovacii susțin, că trei sute de mașini parcate în preajma  satului, în curțile și grădinile localnicilor,  sunt ale proprietarilor ucraineni. S-a făcut încercarea de a soluționa problema și la nivel guvernamental.

„Am fixat o problemă majoră în satul Ublya, aici s-a  format un  adevărat cimitir pentru mașinile părăsite de  ucraineni”, a declarat pentru presă  prim-ministrul  Peter Pellegrini. El a promis că va lua măsuri.

Dar a apărut un nou fenomen. Acum, necunoscuții au început să dezasambleze, să demonteze mașinile abandonate - de la roți, la oglinzile retrovizoare. Unele mașini dispar și proprietarii ucraineni se adresează  la poliție.

„În prezent, în satul Ublya s-a înregistrat furtul a două autoturisme, ce aparțineau cetățenilor ucraineni“, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției,  Yana  Ligdayanova.

În schimb, slovacii locali sunt nemulțumiți, ei afirmă, că mașinile ucrainene le creează  mari incomodități. „Aceste mașini sunt  parcate  pe teritoriul nostru, care ne aparține nouă  și nu ucrainenilor“, spune unul dintre conducătorii auto  locali.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 366

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate