Economie
Redactor: Mariana Struț
10 septembrie 2019

Stația feroviară din satul nord-bucovinean Ciudei va fi lichidată. Mediul de afaceri protestează

Stația feroviară din satul nord-bucovinean Ciudei va fi lichidată. Mediul de afaceri protestează

Până la finele anului 2019 ”Ukrzaliznâțea”, organizația căilor ferate din Ucraina, planifică să lichideze 13 stații feroviare din regiunea Cernăuți, care sunt considerate inutile și neprofitabile.

Despre aceasta a anunțat Organizația de stat ”Gospodăria silvică Storojineț” cu referire la scrisoarea oficială din partea Organizației căilor ferate ale Ucrainei către Administrația Regională de stat Cernăuți.

Una din stațiile care urmează să fie lichidată se află în satul Ciudei al raionului Storojineț. Această stație este un obiectiv principal în activitatea organizației ”Gospodăria silvică Storojineț”.

În afară de aceasta, potrivit comunicatului, procedura de lichidare a stațiilor pentru operațiile comerciale a fost declanșată în localitățile Vașcăuți, Vijnița, Kostrijivca, Vrereniceanka, Zastavna, Coțmani și Carapciu.

„Stoparea operațiunilor la stațiile enumerate, inclusiv stațiunea Mejiriccea, ar însemna practic o criză esențială pentru economia regiunii Cernăuți. Fapt inadmisibil, luând în considerație că este în desfășurare reforma descentralizării. În așa mod va fi paralizată activitatea mai multor organizații”, a specificat șeful Departamentului infrastructurii al Administrației Regionale de stat Cernăuți, Volodimir Trepko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 512

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate