Știri Economie
18 iunie 2019

Timoșenko îi solicită lui Zelenski oprirea ”falimentului artificial” al sistemului de transport al gazelor naturale

Timoșenko îi solicită lui Zelenski oprirea ”falimentului artificial” al sistemului de transport al gazelor naturale

Pachetul de acţiuni de control al sistemului ucrainean de transportare a gazelor naturale (a cărui construcție costă aproximativ 300 de miliarde de euro) este pregătit pentru a fi transmis unor investitori necunoscuți, a declarat politicianul Iulia Timoșenko.

Liderul partidului politic Batkivșcina/Patria, Iulia Timoșenko s-a adresat către președintele Zelenski cu privire la necesitatea de a verifica și de a înceta procedurile de declarare a sistemului ucrainean de transportare a gazelor ca fiind în stare de faliment pentru a fi vândute ulterior pe un preț simbolic, iar echipa sistemului de transport al gazelor (GTS) din țară continuă să trimită declarații către Biroul Naţional Anticorupţie al Ucrainei despre admiterea acestor acte de corupție.

Despre comiterea unor scheme coruptibile în sistemul de gaze al Ucrainei politicianul a declarat în cadrul Consiliului coordinator al liderilor fracțiunilor și grupurilor parlamentare, notează rbc.ua.

După cum argumentează Timoșenko, "în timp ce noi discutăm aici, unii, din păcate, încearcă să privatizeze sistemul ucrainean de transportare a gazelor".

"În prezent pachetul de acţiuni de control al sistemului ucrainean de transportare a gazelor naturale (a cărui construcție costă aproximativ 300 de miliarde de euro) este pregătit pentru a fi transmis unor investitori necunoscuți. Astfel, Ucraina va fi lipsită de cel mai mare proiect de importanţă strategică în sectorul energiei, care este încă în proprietatea statului", a menționat politicianul.

Potrivti liderului Partidului ”Batkivșyna”, actualmente Societatea ”Ukrtransgaz”, o structură absolut de succes, ce are în proprietate conductele sistemului ucrainean de transportare a gazelor, este adusă în prag de faliment artificial. În plus, Timoșenko a menționat, ”trebuie să găsim toate hotărârile guvernului semnate de premierul Groisman, care dau lumină verde pentru a fi vândut la preț redus (sistemul ucrainean de transportare a gazelor naturale), iar președintele Zelenski ar trebui să oprească acest proces de lipsire a poporului Ucrainei de cea mai mare proprietate de stat”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Ultimile știri Economie
Distribuie:
Vizualizări: 311

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate