Economie
Redactor: Elvira Chilaru
16 martie 2020

Transcarpatia: A fost înființată o organizație pentru protejarea fermierilor maghiari în condițiile reformei funciare din Ucraina

Transcarpatia: A fost înființată o organizație pentru protejarea fermierilor maghiari în condițiile reformei funciare din Ucraina

În orașul Beregovo (cu populație  majoritar maghiară)  a fost înființată o organizație publică pentru a proteja și reprezenta interesele fermierilor maghiari, informează corespondentul Agenției BucPress.

Unul dintre obiectivele principale ale organizației, numit Bereg Társulás (Asociația Bereg) este acela de a  familiariza  fermierii cu  drepturile lor pentru  a nu fi ostatici în condițiile noii reforme funciare și de a-i ajuta să obțină  terenuri agricole. Este planificat ca organizația nou constituită să reprezinte interesele membrilor săi în chestiuni administrative și juridice.

Președintele noii  organizații a fost ales Istvan Wintz, primarul  satului Bene, decretar -  Laszlo Kadar.

„Legea pieței funciare din Ucraina va fi adoptată în curând. Pământul va deveni marfă. În Transcarpatia există încă numeroase probleme care au rămas nesoluționate în ultimii ani”, spune Vasyl Brenzovich, președintele Societății pentru Cultura Maghiarilor  din Transcarpatia(KMKS).

„Este extrem de dificil să lupți cu  sistemul birocratic de unul singur, așa că s-a  luat decizia  să fie unite eforturile  fermierilor pentru accesul lor la terenurile agricole. Am creat această organizație, am ales președintele ei, astfel că va începe lupta pentru distribuirea echitabilă a pământului pentru fermieri”, a spus Brenzovich.

Președintele organizației, Istvan Wintz, a subliniat importanța cunoașterii legislației de către  proprietarii de terenuri, iar noua asociație va acorda asistență juridică celor ce  o va necesita. El a mai adăugat: „Scopul nostru este să îi sprijinim pe acei transcarpatieni care lucrează la baștină, pe pământul ce le aparține, pentru a atinge bunăstarea”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 231

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți