Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
08 august 2019

Transcarpatia: A fost stopată schema ilegală de delapidare a lemnului în Rezervația Biosferică Carpați-Ucraina

Transcarpatia: A fost stopată schema ilegală de delapidare a lemnului în Rezervația Biosferică  Carpați-Ucraina

Procurorii de procedură ai parchetului din regiunea Transcarpatia împreună cu colaboratorii Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Transcarpatia au depistat și au stopat activitatea ilegală de tăiere ilegală și delapidare a lemnului în Rezervația Biosferică Carpați–Ucraina.

În timpul anchetei pre-proces  s-a constatat că  grație  asistenței  unui funcționar   din Departamentul  de   cercetări științifice pentru  protejarea naturii, Maramureș , colaboratorii  Rezervației Biosferice Carpați-Ucraina, au tăiat illegal 98 de copaci  pe teritoriul rezervației, care este o instituție de conservare și protejare a naturii de importanță internațională.

Ulterior, cheresteaua în cauză, fără a fi pusă la evidență, a fost vândută către persoane terțe. Valoarea prejudiciilor  cauzate a fost estimate la  peste 500 de mii de grivne.

În prezent, unul dintre organizatorii schemei ilegale  amintite  a primit aviz de suspiciune în  abuz în serviciu, adică intenționat, pentru obținerea unui  avantaj necuvenit pentru alte persoane,  abuzul de serviciu, folosirea situaţiei de serviciu,  caz în care se atestă un abuz de putere sau un abuz de către un funcționar în pofida  intereselor de  serviciu  sau intereselor statului,  provocându-i prejudicii grave ( partea 2 art. 364 din Codul Penal al Ucrainei).

O investigație pre-proces  este în curs de desfășurare. Sunt identificate alte persoane implicate în comiterea acestei infracțiuni.

Controlul procedural pe parcursul investigațiilor preventive este asigurat de Procuratura  din regiunea Transcarpatilor, transmite serviciul de presă al Parchetului Regiunii Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Ultimile știri Economie
Distribuie:
Vizualizări: 395

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate