Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
11 septembrie 2019

Transcarpatia: Șoferul unui microbuz transporta piese de schimb pentru o aeronavă militară de peste graniță

Transcarpatia: Șoferul  unui microbuz  transporta piese de schimb pentru  o aeronavă militară  de peste graniță

Polițiștii de frontieră ai detașamentului Chop, împreună cu ofițerii vamali, au reușit să împiedice încercarea de a transporta ilegal peste granița de stat a unor mărfuri ce urmează să fie  supuse controlului exportului de stat.

În timpul inspecției unui microbuz Mercedes,  care se îndrepta spre intrarea în Ucraina prin punctul de control și trecere a frontierei Tisa, grănicerii  au avut suspiciunea că în  microbus pot fi obiecte ascunse de controlul vamal. Vehiculul, astfel, a fost supus unui control minuțios , în timpul căruia a fost depistată o piesă de schimb  neobișnuită  în compartimentul de marfă.

La întrebările  reprezentanților organelor de drept, șoferul, un transcarpatian, în vârstă de 32 de ani, a răspuns,  că transporta o piesă de rezervă la motorul electric. Exteriorul  obiectului depistat  i-a  pus în alertă pe  grăniceri  și ei au raportat colaboratorilor  Serviciului Securității  de Stat  din Ucraina. De asemenea,  a fost invitat un expert, inginer de aviație.

Pe baza rezultatelor examinării atât a  obiectului cât și a actelor  expertul a concluzionat , că  e vorba despre l butucul roții unei aeronavei militare SU-27.

Obiectul detectat și vehiculul  Mercedes în care a fost transportat  au fost sechestrate  de către SBU în scop investigativ. Acțiunile șoferului au fgost calificate ca având însemnele  unei infracțiuni în conformitate cu partea 1 a art. 333 din Codul penal al Ucrainei „Încălcarea procedurii pentru transferurile internaționale de mărfuri supuse controlului exportului de stat”, informează Serviciul de presă al Detașamentului de frontieră Chop.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Ultimile știri Economie
Distribuie:
Vizualizări: 418

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate