Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
04 mai 2018

Turiștii au completat trezoreria regiunii Cernăuți cu peste 3100 de euro în primele patru luni ale anului curent

Turiștii au completat trezoreria regiunii Cernăuți cu peste 3100 de euro în primele patru luni ale anului curent

Arhitectura și ospitalitatea Cernăuțiului atrag turiștii. Acest lucru este evidențiat de dinamica pozitivă neschimbată a veniturilor din taxele de turism din capitala Bucovinei.

În cele patru luni ale anului 2018, taxa turistică a umplut trezoreria locală din Cernăuți cu peste 100 mii UAH (peste 3 100 de euro), cu 30,3 mii UAH (966 euro; 43,2%) mai mult decât anul trecut, potrivit sectorului de organizare a activității Inspectoratului Fiscal de Stat Cernăuți.

Potrivit Codului Fiscal al Ucrainei, contribuabilii sunt cetățeni ai Ucrainei, străini, precum și apatrizii care sosesc pe teritoriul unității administrativ-teritoriale unde se aplică decizia consiliului municipal, consiliului sătesc și consiliului local privind stabilirea unei taxe turistice și primirea (consumarea) serviciilor de cazare temporară (ședere peste noapte) cu obligația de a părăsi locul de ședere în perioada de timp specificată.

Agenții fiscali percep o taxă pentru prestarea serviciilor legate de șederea temporară (peste noapte) și indică suma taxei plătite într-o linie separată a contului (permis de ședere).
Taxa este de 1% din costul serviciilor de cazare temporară (fără TVA) și nu include hrana și alte servicii.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 411

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate