Știri Economie
31 mai 2018

Ucraina: Cele mai mici câștiguri salariale sunt înregistrate în regiunea Cernăuţi

Ucraina: Cele mai mici câștiguri salariale sunt înregistrate în regiunea Cernăuţi

 

Salariul mediu a crescut în aprilie curent cu 1,2% (98 de grivne) faţă de luna martie la 8 480 grivne  (325 de dolari), se arată într-un comunicat al  Serviciului de Stat pentru Statistică al Ucrainei.

În oraşul Kiev au cele mai mari salarii – 13 150 grivne (503.8 de dolari), iar cel mai mic nivel al salariului mediu este înregistrat în regiunea Cernăuţi, de 6 394 grivne (245 de dolari), informează ukranews.com.

În același timp, potrivit serviciului de stat pentru statistică, cu 2,1% au crescut datoriile la salarii. Cei mai mulţi angajaţi nu şi-au primit salariile restante în regiunea Lugansk – 509,998 milioane de grivne, urmată de regiunea Doneţk -  444,562 milioane și regiunea Harkiv -  236,589 milioane de grivne.

În opinia lui Serghii Kravcenko, adjunct al şefului Serviciului de Stat pentru Statistică al Ucrainei - “ ucrainenii au nevoie de 7 ori 8 mii de grivne pentru a duce duce o viaţă decentă”, completând, totodată “cu acest salariu oamenii mai pot supravieţui”.

BucPress

 

Ultimile știri Economie
Distribuie:
Vizualizări: 1350

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate