Știri Economie
12 aprilie 2018

Ucraina pune paie pe foc în relația cu Rusia: Măsura care îl va înfuria pe Putin

Ucraina pune paie pe foc în relația cu Rusia: Măsura care îl va înfuria pe Putin

Ucraina va impune sancţiuni oligarhilor ruşi, inclusiv lui Oleg Deripaska, fondatorul unuia dintre cele mai importante grupuri industriale din Rusia, Basic Element, conform informaţiilor provenite de la preşedintele Petro Poroshenko, scrie Reuters, citat de news.ro.

Sancţiunile impuse de Ucraina vin după ce SUA a luat măsuri similare, anunţate vineri, împotriva unor oficiali şi oameni de afaceri apropiaţi preşedintelui rus Vladimir Putin.

SUA au sancţionat şapte oligarhi ruşi şi 17 oficiali ai guvernului rus pentru ceea ce au numit „activităţi nepotrivite” în întreaga lume.

Potrivit corespondentului Europei Libere la Washington, sanctiunile americane impotriva Rusiei incep sa-si faca efectul. Sanctiunile la care se refera mediile de presa americane sint cele recente, care vizeaza oligarhi, apropiati ai lui Vladimir Putin si anumite firme.

Bursa de la Moscova a inregistrat cea mai marcata cadere, din 2014 incoace. Pietele financiate ruse par acum vulnerabile. Prevederea cea mai costisitoare este cea care impuse sactiuni nu doar firmelor americane, dar si celor straine care intretin relatii de afaceri cu entitati sau persoane din Rusia, vizate de sanctiunile americane.

Toate firmele straine care au legaturi si folosesc sistemul financiar american sint vulnerabile. In plus, pietele reactioneaza si la faptul că nu se stie cine va urma pe lista de sanctiuni. Compania elvetiana, Glencore detine 8.75% din actiunile firmei rusesti Rusal, care si-a injumatatit valoarea de piata, dupa anuntul Ministerului de Finante american. Ceea ce dovedeste ca proprietatile in Rusia prezinta un grad inalt de risc. Or, expertul in investitii Christopher Granville a declarat ca in viziunea investitorilor, daca Rusla poate fi supusa sanctiunilor, orice alta mare firma din Rusia poate avea aceasi soarta.

Ultimele sanctiuni au surprins pieţele pentru ca, timp de sapte luni, presedintele Trump a amînat punerea in aplicare a ceea ce Congresul ceruse, in august 2017. Observatorii remarca ca este prima data ca administratia Trump isi „arata coltii”, in relatia cu Rusia si intrebarea care se pune este ce poate urma, conform Radio Europa Liberă.

Pina acum, autoritatile ruse au spus ca situatia de la bursa este o corectie, datorata reactiei psihologice la sanctiunile americane. Acestea au fost impuse datorita a ceea ce Ministerul de Finante a caracterizat drept actiunile nocive ale Rusiei in lume, inclusiv prezenta militara in Ucraina si Siria, alegatiile de piraterie cibernetica si amestecul in alegeri.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 292

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate