Economie
20 august 2019

Ucraina se pregătește să importe gaze din România, prin R.Moldova

Ucraina se pregătește să importe gaze din România, prin R.Moldova

Ukrtransgaz, compania de stat ucraineană care transportă gazul, a anunțat că se pregătește să deschidă un nou punct de redirecționare a fluxului de gaze, ce-i va permite să importe încă 1,5 miliarde de metri cubi.

Potrivti informației difuzate de Radio Europa Liberă, măsura este luată cu anticipație față de o decizie a Rusiei de a opri tranzitul prin Ucraina al gazului către UE. Ukrtransgaz a precizat într-un comunicat dat pe 19 august că este vorba de gazul importat din România, care va tranzita R.Moldova. La granița moldo-ucraineană se instalează noi stații de măsurare și administrare a fluxului de gaze.

„Este un proiect foarte important pentru Ucraina și Moldova pentru că le ajută să-și diversifice rutele de import al gazelor”, a comentat firma ucraineană. Volumul de gaze noi de import reprezintă 15% din totalul importat anul trecut de Ucraina. Ukrtransgaz nu a comentat faptul că o parte a gazoductului modernizat va străbate regiunea transnistreană.

Ucraina a sistat importurile de gaze din Rusia în 2015, după ce Moscova a anexat abuziv peninsula Crimeea. Între timp, importă deja gaze din Slovacia, Polonia și Ungaria, iar acum negociază cu Transgaz din România și cu alte țări modul cum ar putea avea accces la gazoductul Trans Balcanic.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 289

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate
Live Radio Cernăuți