Știri Economie
Redactor: Leonid Parpauț
04 septembrie 2018

Ucraina și-a achitat vechile datorii față de FMI. Următoarele plăți Kievul ar trebui să le efectueze în această toamnă

Ucraina și-a achitat vechile datorii față de FMI. Următoarele plăți Kievul ar trebui să le efectueze în această toamnă

Ucraina și-a achitat vechile datorii față de FMI. Următoarele plăți Kievul ar trebui să le efectueze în această toamnă. La 31 august curent, Ucraina a transferat 160,3 milioane de dolari americani către Fondul Monetar Internațional (FMI), misiunea căruia este programată la Kiev în perioada 6-19 septembrie, au declarat oficilaii Băncii Naționale a Ucrainei (BNU).

Se remarcă faptul că plata a fost efectuată în cadrul unui "aranjament stand-by" din luna aprilie 2014. În luna august Ucraina a achitat împrumutul de la FMI în valoare de  605,6 milioane de dolari. Următoarele plăți sunt programate pentru 1 și 5 noiembrie 2018, potrivit segodnya.ua.

Reamintim că Ministerul Finanțelor din Ucraina a recunoscut că vizita misiunii FMI confirmă promovarea cu succes a colaborării dintre Ucraina şi FMI privind acordarea unei noi tranşe de împrumut pentru Kiev în cadrul programului de finanțare extinsă EFF (Extended Fund Facility Arrangement). În prezent rezervele de aur și valută ale Băncii Naţionale a Ucrainei sunt estimate la suma de 18,4 miliarde de dolari. Potrivit experților, Kievul are fonduri proprii suficiente pentru a-și achita datoriile către FMI.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 349

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate