Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
05 aprilie 2019

Ucraina și-a majorat rezervele internaționale cu peste 400 milioane de dolari

Ucraina și-a majorat rezervele internaționale cu peste 400 milioane de dolari

Rezervele internaționale ale Ucrainei în luna martie au crescut cu 412 milioane de dolari, iar la 1 aprilie s-au ridicat la 20.633 miliarde de dolari, se menționează pe site-ul web al Băncii Naționale ucrainene.

Creșterea rezervelor este legată de un împrumut primit sub garanția Băncii Mondiale, în valoare de 512 milioane de euro; 357 milioane de euro din euroobligațiuni și aproximativ 160 de milioane de dolari din obligațiuni monetare, din împrumuturi interne; cu o situație favorabilă pe piața valutară, care a permis refacerea rezervelor cu încă 162 milioane dolari; precum și reevaluarea instrumentelor financiare la 8,6 milioane de dolari.

În același timp, în luna martie, din rezerve au fost luate pentru plata datoriilor peste 860 de milioane de dolari.

Volumul rezervelor internaționale acoperă 3 - 4 luni de importuri viitoare, ceea ce, potrivit autorității de reglementare, este suficient pentru a îndeplini obligațiile Ucrainei și operațiunile curente ale guvernului și ale Băncii Naționale.

Reamintim că, în decembrie 2018 rezervele au atins nivelul maxim al ultimilor cinci ani – peste 20 de  miliarde, ceea ce a fost posibil prin veniturile provenite din Fondul Monetar Internațional, din Uniunea Europeană și din Banca Mondială.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 357

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate