Știri Economie
Redactor: Svetlana Pantea
27 iunie 2018

Ucraina va beneficia de asistenţa marcofinanciară în valoare de 1 miliard euro alocată de către UE

Ucraina va beneficia de asistenţa marcofinanciară în valoare de 1 miliard euro alocată de către UE

Consiliul UE a aprobat în cele din urmă, cel de-al patrulea program de asistență macrofinanciară pentru Ucraina, care acordă împrumuturi în valoare de 1 miliard de euro în cazul îndeplinirii de către Kiev a condiţiilor  impuse de FMI, se spune în declaraţia publicată pe contul său de Twiter. Împotriva acestei decizii s-a pronunţat doar Ungaria.

„Decizia de astăzi este recunoașterea progresului nostru pe calea reformei și a confirmării unității și solidarității cu Ucraina în combaterea provocărilor interne și externe”, a scris Președintele Ucrainei Petro Poroșenko pe pagina sa de Facebook, felicitând Consiliul UE cu adoptarea acestei decizii. Scopul alocării fondurilor de credit este de a acoperi decalajul financiar și de a sprijini stabilizarea economică și programul de reforme structurale. După cum s-a raportat, condițiile privind furnizarea asistenţei macrofinaciare vor fi stabilite într-un Memorandum de înțelegere între Ucraina și Comisia Europeană, care urmează să fie ratificat de parlamentul ucrainean.Programul va funcționa timp de 2,5 ani de la intrarea în vigoare a Memorandumului de înțelegere reciprocă cu Ucraina.

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 380

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate