Știri Economie
14 iulie 2017

Ucraina va primi un sprijin macro-financiar de 600 milioane euro

Ucraina va primi un sprijin macro-financiar de 600 milioane euro

Ucraina va primi suma ordinară de 600 milioane euro din partea UE în luna decembrie, dacă va reuşi să îndeplinească condiţiile prevăzute. Acestea se referă la lupta împotriva corupţiei, continuarea programelor de eficienţă energetică, intensificarea cooperării în domeniul economiei şi problema strămutaţilor.

În acest context Ucraina a fost de acord cu UE în ceea ce priveşte accelerarea procesului de aplicare a reformelor, ceea ce îi va permite să obţină o a treia tranşă de asistenţă macro-financiară din parea UE de 600 milioane euro până la sfârşitul anului 2017.

Despre aceasta comunică serviciul de presă al guvernului cu trimitere la rezultatele întâlnirii primului minsitru Volodymyr Groisman cu vice-preşedintele Comisiei Europene, comisarul european pe problemele dialogului european şi social, Valdis Dombrovskis, susţinută în cadrul summit-ului Ucraina – UE la Kiev. „În prezent avem nevoie de o îndeplinire mai eficientă a planului de asociere cu UE. Înţelegem, de asemenea, condiţiile de sprijin macro-financiar. Lucrăm asupra acestei chestiuni împreună cu parlamentul şi sper că găsim o soluţie”,  a menţionat Premierul ucrainean.

La rândul său, comisarul european a declarat că sprijinul politic al UE privind Ucraina a fost şi rămâne temeinic, iar progresul în relaţiile dintre UE şi Ucraina este evident. „În prezent avem într-adevăr nevoie de o conlucrare mai intensă pentru îndeplinirea condiţiilor privind obţinerea celui de-al treilea împrumut financiar”-  a conchis Valdis Dombrovskis, adăugând că principalele condiţii în acest sens sunt lupta împotriva corupţiei, continuarea programelor de eficienţă energetică, intensificarea cooperării în domeniul economiei şi problema strămutaţilor.

 BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 187

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate