Știri Economie
19 iunie 2017

Ucraina vrea să stopeze vânzarea ilegală a cărbunilor din Donbas în România și Republica Moldova

Ucraina vrea să stopeze vânzarea ilegală a cărbunilor din Donbas în România și Republica Moldova

Ministerul Energiei și Industriei Cărbunelui din Ucraina a expediat Ministerului Afacerilor Externe o scrisoare prin care a solicitat să anunțe opt state, inclusiv Republica Moldova și România despre riscurile privind achiziționarea ilegală a cărbunelui din Donbas – informează Interfax Ucraina, citată de Deschide.md.

Potrivit unei copii a documentului de care a făcut rost „Interfax Ucraina”, Ministerul Energiei a propus să fie expediată informația privind posibilitățile de identificare a cărbunelui provenit din Donbas. Această informație urmează să fie expediată ambasadelor ucrainene din Turcia, Olanda, Spania, Republica Moldova, Bulgaria, Belgia, Polonia și România, care să informeze autoritățile portuare și vamale despre modul de a identifica cărbunele provenit din Donbas.

Scrisoarea a fost pregătită de compania „DTEK Energo” care, începând cu martie 2017 a pierdut controlul asupra companiilor de extragere a cărbunilor din regiune din Donbas. Potrivit acestei scrisori, cărbunele este extras în Donbas și transportat în Rusia, după care exportat în alte state ca o marfă legală. „DTEK Energo” spune că poate ajuta la identificarea cărbunilor extrași din Donbas.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 498

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate