Știri Economie
06 octombrie 2017

UE ajută Cernăuțiul să rezolve problemele legate de aprovizionarea cu apă

UE ajută Cernăuțiul să rezolve problemele legate de aprovizionarea cu apă

Uniunea Europeană implementează în Cernăuți un program pentru a îmbunătăți aprovizionarea cu apă a orașului și a eficientiza managementului utilității „Chernivtsivodokanal”, dar și pentru a reduce costurile în cadrul întreprinderii, informează serviciul de presă al Consiuliului Cernăuți, citat de Radio Cernăuți.

Pentru a pune în aplicare programul, Republica Federală Germania a acordat orașului un împrumut în valoare de 17 milioane de euro, pe lângă această sumă împrumutată au fost alocate din bugetul orașului încă 3 milioane de euro. Acești bani reprezintă doar primul pas dintr-o serie de etape planificate de investiții care vor fi necesare pentru a restabili complet sistemul de alimentare cu apă al orașului. Se estimează că în total va fi nevoie de 20 de milioane de euro pentru a restabili instalațiile, transportul și distribuția apei, de exemplu, stațiile de pompare, instalațiile de tratare a apelor reziduale, precum și conductele din Cernăuți și din afara orașului.

„Scopul final al programului este de a transforma „Chernivtsivodokanal”, într-o companie care oferă servicii de apă și canalizare de înaltă calitate la prețuri accesibile, fără a implica niciun sprijin financiar din partea guvernului”, a declarat Anatoli Cioban, șeful companiei de aprovizionare cu apă.

Pe  banii Uniunii Europene vor fi, de asemenea, achiziționate echipamente moderne, care costă 150 de mii de euro, ceea ce va permite reducerea pierderilor de apă în rețelele de alimentare cu apă.

Toate activitățile vor viza atingerea obiectivelor stabilite până în anul 2022, care stau la baza viziunii companiei dezvoltate de conducere a companiei. Astfel, conform declarațiilor conducerii, până în 2022 compania trebuie să devină un furnizor de servicii de apă de încredere, de succes, financiar durabil și care să se ocupe de bunăstarea socială și de mediul înconjurător.

Mirela AMARIE pentru BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 273

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate