Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
04 februarie 2019

Un grup de parlamentari din Transcarpatia solicită Kievului prelungirea perioadei de grație pentru înmatricularea „euro-rablelor”

Un grup de parlamentari din Transcarpatia solicită Kievului prelungirea perioadei de grație pentru înmatricularea „euro-rablelor”

Deputații  poporului  din Transcarpatia au  înregistrat în Parlament un proiect de lege,  care prevede extinderea perioadei de grație pentru înregistrarea autovehiculelor cu numere de înregistrare străine până la 23 mai, potrivit serviciului de presă al parlamentarului Vasyl Petyovka, care este co-autor al proiectului de lege.

În Rada Supremă a fost  înregistrat un proiect de lege cu privire la modificările la subsecțiunea 5 din secțiunea XX „Dispoziții tranzitorii“ ale  Codul Fiscal al Ucrainei privind extinderea perioadei de grație pentru aplicarea taxei de acciz  pe autovehicule (№9522), care prevede  prelungirea perioadei de grație la vămuirea autoturismelor cu  înregistrare străină până la 180 de zile.

Deputații propun să se prelungească perioada de aplicare a accizelor preferențiale  (în aport de 0,5) pentru vămuirea  autoturismelor  cu înmatriculare străină de la nivelul actual de 90 de zile (termenul expiră în 22 februarie), la 180 de zile. Astfel că proprietarii de mașini ar putea profita de avantajele prevăzute  până în data de 23 mai curent.

Problema introducerii unei perioade de grație mai lungă a fost deja pusă în dezbatere  în toamna anului 2018, în timpul adoptării proiectelor de lege corespunzătoare  a legislației relevante în cadrul Comisiei pentru politica fiscală și vamală. Din păcate această propunere  nu a găsit sprijinul necesar.

Potrivit Serviciului Fiscal de stat (DFS), de la începutul perioadei de aplicare a ratelor preferențiale ale accizelor pentru vămuirea  de autoturisme cu înmatriculare străine de această oportunitate  au profitat   peste  65.000 de proprietari de mașini, iar bugetul a obținut peste  4,1 miliarde de dolari.

Din numărul total de circa 55 de mii de mașini ce au fost înmatriculate în Ucraina  - sunt și autovehicule care se aflau pe teritoriul vamal al Ucrainei cu încălcarea Codului Vamal al Ucrainei. Pentru ele  proprietarii au plătit benevol  467 de milioane grivne  (8.500 pentru fiecare mașină). Acest lucru i-a eliberat de răspundere administrativă pentru nerespectarea regimului vamal la importarea unui vehicul cu numărul de înmatriculare străin, termenii și condițiile de import pentru care nu sunt îndeplinite.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 295

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate