Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 august 2019

Un nou punct de trecere, Lubny - Volosate, va fi deschis la frontiera între Ucraina și Polonia

Un nou punct de trecere, Lubny - Volosate, va fi deschis la frontiera între  Ucraina și Polonia

În luna septembrie curent, președintele Zelenski va discuta cu conducerea Poloniei posibilitatea deschiderii Punctului de Control și Trecere a Frontierei  „Lubny - Volosate”, informează  consilierul șefului Administrației Regionale de Stat Transcarpatia,  Serghii Gaidai.

"Ieri, când am avut o întâlnire cu omologii noștri polonezi, s-a discutat problema principală - deschiderea unui punct de control permanent pentru ambele părți. În septembrie, cu participarea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea loc o întâlnire la Varșovia, unde această problemă se va discuta la nivelul șefilor de state. Este important pentru noi ca și în regim de trei zile pe săptămână  - vineri, sâmbătă și duminică – aceast nou punct de trecere a frontierei ucraineano-poloneze  să obțină statutul de permanent. Ar fi un început de bun augur“, - a spus oficialul.

Serghiy Gayday a subliniat,  că nu este vorba despre deschiderea unui punct de control auto, deși nu exclude circulația vehiculelor electrice care nu poluează mediul. Reamintim că, la granița Ucrainei cu  Polonia, în cadrul regiunii Transcarpatia și Voievodatului Subcarpatia se află parcuri naturale naționale și, în consecință, zone de conservare a naturii.

„Va fi posibil să dezvoltăm aici logistica turistică, astfel încât turiștii de la punctul de control să poată călători prin Transcarpatia. Înțelegem în ce condiții se află populația locală, dar suntem siguri că, odată cu apariția drumurilor și a punctelor de control, situația se va schimba spre bine”, a adăugat consilierul șefului ARS Transcarpatia. Distanța dintre cele mai apropiate așezări din cele  două țări este mai mică de 10 kilometri. Există drumuri pe ambele părți. Serviciul Frontierei de stat al Ucrainei a denotat interes pentru dezvoltarea infrastructurii de frontieră ucraineano-poloneză.

Agenția BucPress  www.bucpress.eu

Ultimile știri Economie
Distribuie:
Vizualizări: 227

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate