Economie
Redactor: Elvira Chilaru
26 martie 2020

Ungaria a interzis exportul mijloacelor de combatere a coronavirusului

Ungaria a interzis exportul mijloacelor de combatere a coronavirusului

Guvernul maghiar a interzis exportul unui medicament utilizat pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus. Acest lucru a fost raportat de Centrul de Informare al Guvernului

Potrivit unei Ordonanțe guvernamentale publicate miercuri, exportul substanței active sulfat de hidroxicloroquina și a altor medicamente care îl conțin este acum interzis.

Această substanță este utilizată la fabricarea medicamentelor, care sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata pacienții cu coronavirus din mai multe țări.

"Ungaria este unul dintre cei mai mari exportatori ai acestui  component  activ la nivel mondial, dar acum trebuie să acorde prioritate protecției cetățenilor maghiari și asigurării aprovizionării cu medicamente necesare", a specificat centrul guvernamental.

De altfel, medicamentul  pentru tratamentul coronavirusului este elaborată în două instituții științifice din Ungaria - Universitatea Étvos Laurent din Budapesta și Universitatea din Pécs. Profesorul și șeful Departamentului de Imunologie, Imre Kaczkowicz, a spus că cercetarea și elaborarea  unui nou medicament care se presupune că neutralizează coronavirusul din corpul uman și distruge toate celulele infectate este în desfășurare.

Medicamentele ar trebui să reducă semnificativ  virusul  din interiorul organismului. Acest lucru ar oferi pacienților așa-numita imunitate pasivă,  care ajută sistemul imunitar să se pregătească pentru lupta împotriva virusului.

Șeful secției a adăugat  că până acum nimeni nu a produs un astfel de medicament și nu se știe dacă va fi eficient. Dacă totul merge conform planului, medicamentele viitoare vor fi testate mai întâi în laboratoare, apoi testate pe animale și în final pe oameni. Compania Gedeon Richter va fi responsabilă  pentru elaborarea și producerea lui.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 234

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți