Știri Economie
Redactor: Elvira Chilaru
10 iulie 2019

Vama din Transcarpatia a transferat în bugetul de stat peste 3,3 miliarde grivne

Vama din Transcarpatia a transferat în bugetul de stat peste 3,3 miliarde grivne

În prima jumătate a anului 2019, Serviciul vamal din Transcarpatia a transferat  3 miliarde 331 milioane de grivne  din plățile vamale către bugetul de stat. Transferurile conform analizei activității în perioada ianuarie-iunie 2019 au crescut față de aceeași perioadă din  2018 cu 644,9 milioane grivne.

Printre mărfurile care au contribuit la formarea  bugetului  în perioada specificată: autoturisme, caroserii pentru autovehicule, mașini de prelucrare automată a informațiilor, tractoare, piese și dispozitive pentru autovehicule.

Trebuie remarcat faptul:  caracteristic pentru  vamă  este prezența în structura părți semnificative a taxelor plătite de subiecții activității comerciale,  care la  locul principal de acreditare a activității nu sunt incluși în aria activității  vămii din Transcarpatia. Ei folosesc locația convenabilă a serviciilor vamale și profesionalismul   specialiștilor de aici. În general, la evidență  în biroul vamal Transcarpatia în prezent sunt 4642 de entități ai activității de economie externă.

Cifra circuitului de mărfuri  în prima jumătate a acestui an s-a ridicat la 1 miliard 684 milioane de dolari  SUA și în comparație cu perioada similară din 2018 a scăzut cu 9,7%. În special, importurile statistice de mărfuri au scăzut cu 10,3% față de același indicator al anului  trecut și au însumat 897,4 miliarde de dolari SUA. Volumul operațiunilor de export a scăzut cu 8,9%, ajungând la 786,3 milioane dolari SUA.

În perioada ianuarie-iunie 2019, prin frontiera vamală în domeniul  de activitate vamală Transcarpatia au trecut  11 milioane 215 mii de tone de marfă, inclusiv 1 milion 361 mii tone –import  și 9 milioane 853 mii tone - export.

Operațiunile economice externe s-au desfășurat cu parteneri comerciali din 68 de țări ale lumii. Printre țările cu care se învecinează Ucraina în regiunea Transcarpatia, cel mai mare volum al operațiunilor de export-import în ianuarie-iunie 2019 a realizat Ungaria (23 de miliarde  28 de milioane grivne), Polonia (2 miliarde 902 milioane grivne) și Slovacia (2 miliarde 826 milioane UAH).

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Ultimile știri Economie
Distribuie:
Vizualizări: 315

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate