Știri Economie
28 noiembrie 2017

Zăcământ de gaze naturale, găsit în județul Suceava de firma britanică Prospex Oil and Gas

Zăcământ de gaze naturale, găsit în județul Suceava de firma britanică Prospex Oil and Gas

Compania firma britanică Prospex Oil and Gas a forat în Nord-Estul României, în zona Suceava EIV-1 în zona Baineț. După un foraj la o adâncime de 600 de metri, compania britanică anunță că a găsit un zăcământ de gaze naturale conținând peste 99% metan, cu un debit de aproximativ 33.000 metri cubi /zi. Sub rezerva primirii autorizațiilor și aprobărilor relevante, este de așteptat ca producția experimentală să înceapă în trimestrul II al anului viitor, anunță britanicii, potrivit NewsBucovina.

Potrivit proactiveinvestors.co.uk, una din cele mai mari creșteri pe bursa londoneză, de circa 40 la sută a fost înregistrată luni pentru Prospex Oil and Gas Plc (LON:PXOG) după anunțul găsirii zăcământului de gaz natural în zona Baineț.

Dr. Doru Morariu, director executiv al Grupului Raffles Energy, apreciază că descoperirea de gaze de la Baineț oferă o bună oportunitate de producție suplimentară pentru satisfacerea necesarului de consum de gaze naturale pe plan local. “În perioada următoare, Raffles are intenția de a continuă activitățile de explorare în concesiunea EIV-1 Suceava. Această se va face în baza unui program de operațiuni petroliere care este axat pe evaluarea complexă prin metode geologice și geofizice a zonelor de perspectiva pentru acumulări de gaze în vederea selectării celor mai bune locații ce vor fi explorate prin lucrări de foraj.”, potrivit energynomics.ro.

Prospex Oil and Gas este o companie de investiţii care îşi construieşte un protofoliu important în petrol şi gaze, cu focus pe zone cu impact major, onshore europene, localizate în sisteme de hidrocarbon, scrie NewsBucovina.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 372

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2018 BucPress - Toate drepturile rezervate