Știri Economie
Redactor: Mirela Amarie
15 martie 2019

Zeci de medicamente importante au fost interzise în Ucraina

Zeci  de medicamente importante au fost interzise în Ucraina

În Ucraina au fost interzise unele produse farmaceutice populare ca verdele de briliant, peroxidul de hidrogen, iodul și tinctura de păducel.

Sub restricție au fost puse produsele de la uzina experimentală a Institutului de Chimie Bioorganică și Petrochimie a Academiei Naționale de Știință a Ucrainei, ambele din Kiev, se  precizează în dispoziția Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Droguri și Controlul Drogurilor.

„În conformitate cu Constituția Ucrainei, luând în considerare ordinea Serviciului Vamal de Stat al Ucrainei din 25.02.2019 № 20-B privind eliminarea încălcărilor condițiilor de acordare a licențelor, luând în considerare scrisoarea din partea Institutului de Chimie Bioorganică și Petrochimie a Academiei Naționale de Științe a Ucrainei din 11 martie 2019, interzic vânzarea, depozitarea și utilizarea următoarelor serii de medicamente care au fost emise înainte de 25/02/2019”, se menționează  în  document.

Se remarcă faptul că au fost interzise, de asemenea, tinctura de valeriană, soluția de iod iodurat, pasta Teimurovi, pertusinul, fucorcinul, spirtul medicinal, rotocanul și altele.

Lista completă cuprinde în total 18 titluri de medicamente. Motivul excluderii din circulație a produselor farmaceutice a fost încălcarea condițiilor de licențiere. Medicamentele trebuie eliminate din farmacii și returnate furnizorului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Distribuie:
Vizualizări: 368

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate