Opinie
 • Codreanu: Desființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni ar fi un atentat la securitatea cultural-identitară a României

  Desființarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni ar fi un regres politic major și un atentat la securitatea cultural-identitară a României
  16.10.2019
 • S.O.S. – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

  Dacă reducerea numărului de ministere al puterii executive va viza desființarea, fie și temporară, a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (minister aflat cvasi-permanent pe lista scurtă a proceselor reducționiste și reformiste, cel puțin în ultimul deceniu), direcția reformistă va cunoaște un start ratat.
  15.10.2019
 • Povestea Evei din regiunea Cernăuți care va purta mereu România în suflet

  Povestea Evei începe cu versurile Țara mea-i un colț de Rai – Imnul taberei de la Sulina, pe care fiecare copil l-a adus acasă ca pe un Tezaur. Iar prima impresie pe care i-a creat-o Delta Dunării cu ușurință ar fi luat notă maximă, mai ales că și răsăritul soarelui și apusul erau identice cu cele de acasă – numai că țara de acasă se numește altfel. Activitățile multiple – la istorie, română și ma
  11.10.2019
 • Reacții dure ale deputaților români față de „ucrainizarea forțată” a școlilor cu predare în limba română din Ucraina (VIDEO)

  În contextul declarației ministrului Educației din Ucraina privind sistarea din 2023 a învățământului în limba maternă pentru minoritățile naționale, unii deputați din România au avut reacții dure față de nedorința Kievului de a abandona practicile etno-naționale și educaționale vechi.
  09.10.2019
 • Josep Borrell: Cel mai bun mod de a combate ameninţarea rusă este sprijinirea Ucrainei

  Candidatul înaintat în funcţia de înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă şi de securitate, ministrul spaniol de externe, Josep Borrell, consideră că cea mai bună metodă de a combate amenințarea rusă este de a o ajuta pe Ucraina.
  08.10.2019
 • Guvernatorul Transcarpatiei: Formula Steinmeier nu este o capitulare în fața Rusiei

  La centrul de presă a avut loc o conferință de presă a șefului Administrației Regionale de Stat Transcarpatia, Igor Bondarenko, cu privire la poziția administrației regionale de stat despre aplicarea „formulei Steinmeier” pentru a soluționa situația din teritoriile ocupate a Donbasului.
  08.10.2019
 • Ministrul ucrainean al Apărării analizează posibilitatea retragerii trupelor militare din Donbas

  Ministrul ucrainean al apărării, a subliniat că procesul poate începe numai atunci când trupele ruse de ocupaţie vor respecta regimul de „linişte” pe o perioadă de cel puţin de șapte zile. Totodată, el menționat că, după încheierea procesului de retragere, controlul asupra zonei demilitarizate va fi preluat de către angajații Poliției Naționale a Ucrainei.
  08.10.2019
 • Politolog: Republica Moldova se mișcă concomitent spre Est și spre Vest

  Mișcările concomitente în direcțiile Est și Vest efectuate în primele 100 de zile de guvernare produc rezultate pentru R. Moldova, scrie analistul politic Dionis Cenușa într-un articol de analiză pentru Agenția IPN, citată de Radio Chișinău.
  07.10.2019
 • Octombrie de Oscar la Cernăuți

  Ei-i-i, s-au încins spiritele jurnalistice. Așa deșteptare – da! Și, ce să vezi – viorile din urma lor. Ultimele, total justificat, dacă e să mă iau după lustruitele pavaje din Cetate și după imaculatul alb al statuilor cu struguri de ciment. Mi se scriu răvașe, aproape fără număr, toate cu mari șanse în devenire de Roman – răvașe de la Cernăuți, apretate cu prietenie, dor și cu acel Te așteptăm m
  04.10.2019
 • Un diplomat ucrainean îndeamnă la boicotarea unui hotel din Turcia (opinie)

  Ambasadorul Ucrainei în Turcia, Andrii Sibiga, a îndemnat la boicotarea Hotelului ”Renaissance Polat” din Istanbul, care, potrivit diplomatului, a acceptat să găzduiască ”forumul economic turco-crimeian”, organizat de Rusia.
  03.10.2019

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate