Opinie
13 martie 2018

“Cum îşi arestează neamurile trădătorul Igor Dodon!” (opinie)

“Cum îşi arestează neamurile trădătorul Igor Dodon!” (opinie)

“Scriam săptămâna trecută că în Basarabia - în anul Centenarului - a început o mişcare unionistă fără precedent. Că, până în prezent, peste 100 de comune din Republica Moldova au anunţat prin reprezentanţii lor aleşi că doresc Unirea cu România! Şi că în România nimeni nu scrie niciun rând de această mişcare spontană!”, semnează Florian Bichir* în evenimentul zilei.

Dacă la Bucureşti se tace mâlc în păpuşoi, la Chişinău treaba devine serioasă, semn că preşedintele Igor Dodon, acest anti-român dezaxat, este iritat de această mişcare spontană şi unică! Dodon amenință cu dosare penale semnatarii și pornește o contra-campanie pentru statalitatea moldovenească. Igor Dodon îi numește pe unioniști „obraznici”, că „nu știu de bun simț” și că „s-a îngroșat gluma cu unionismul”: „În aceste zile, unioniștii sponsorizați și îndemnați de unii ideologi imperialiști de aici sau de peste Prut au trecut această limită”. Totodată, acesta spune că acțiunea de semnare a declarațiilor de unire este „anticonstituțională vădită”, și că „dosarele penale își vor găsi „eroii”, inevitabil, la timpul potrivit”. Da, Dodon crede că dacă-i sperie sau reuşeşte să-i bage la pușcărie pe consilierii celor 106 localităţi (până în prezent!) poate opri un curs istoric ireversibil. Unirea cu România!

Circul mediatic al lui Igor Dodon este colosal. Păi tocmai cetăţenii din localitatea sa de naştere Sadova au votat pentru Unirea cu România! Ce o să faci Dodon, o să-ţi bagi consătenii în puşcărie, o să înfunzi temniţele cu vecinii tăi, cu moşii tăi? Arestezi vatra satului în care te-ai născut, trădătorule de neam? Uite ce scrie presa basarabeană: „Satul natal al preşedintelui moldovean Igor Dodon a votat sâmbătă o declarație simbolică de Unire cu România. Peste 500 de localnici din Sadova, între care primarul şi mai mulţi consilieri, şi-au pus semnătura pe document. Localitatea din raionul Călăraşi a beneficiat direct de sprijinul României. Anul trecut, grădinița din sat a fost renovată cu bani de la Bucureşti”.

Stârpitură, ai anunţat că „eu niciodată nu am fost antiromân. Eu nu sunt antiromân şi nu voi fi antiromân. Noi suntem vecini, avem rădăcini istorice comune. Suntem fraţi, dacă doriţi. Suntem fraţi. Fraţi-fraţi, însă fiecare la casa lui. Eu stimez statul român ca stat independent, suveran. Şi sper foarte mult ca aceeaşi abordare să fie faţă de ţara mea, faţă de Moldova”.

Păi, dacă nu eşti român ce eşti Igor Dodon? Moldovean? În media din Basarabia au apărut reportaje cu mama lui Igor, Galina, care a predat în satul natal timp de 30 de ani limba română. „Ea a fost şi profesoara de limba română a fiului său, Igor Dodon. „L-am învăţat, dar puţin timp. De 30 de ani sunt profesoară. Atunci tot limba română predam”. Am întrebat-o cum explică faptul că ea l-a învăţat limba română, dar Igor Dodon promovează „limba moldovenească”. „În şcoală predăm limba română. Dar vedeţi că, în Constituţie, e limba moldovenească. Şi aici apar divergenţele acestea între politicieni şi noi”, explică mama liderului socialiştilor din R. Moldova”. Da, Dodon, am înţeles. Eşti un trădător! Nu meriţi să te numeşti român!

Fostul consilier prezidențial și deputat comunist, Mark Tcaciuk, nu exclude că  după ce satul Sadova a semnat Declarația de Unire cu România, președintele Igor Dodon să procedeze la fel, chiar dacă acum are un motiv în plus să ceară „pedepsirea” celor care semnează asemenea declarații, conform publicaţiei ziarulnaţional.md din 10 martie curent.

Sadova e pentru Unire. Următoarea declarație va fi la Președinție? Dodon va avea acum un motiv perfect să arate cât de „dur vor fi pedepsiți” cei care votează pentru Unire”, a scris Tcaciuk pe o rețea de socializare. Acesta mai adăugă că Declarația de Unire a fost semnată cu aplauze de sătenii lui Dodon.

Sătenii lui Dodon sunt optimiști și probabil înțeleg că una dintre viitoarele declarații, fără mari presiuni, poate fi semnată în filiala din Chișinău a satului Sadova, locul numit „Președinția”. Consătenii lui Dodon simt că el poate să facă asta. A putut anterior, va putea și de această dată”, a conchis Mark Tcaciuk, citat de ziarulnaţional.md

Foto /Adevărul/: Gest istoric: Satul lui Dodon votează Unirea cu România

Surse: evz.ro; ziarulnaţional.md   / Autor: Florian Bichir

*Florian Bichir este un istoric și jurnalist român. Doctor în Științe politice, doctor în Teologie. Absolvent al Colegiului Național de Apărare (C.N.Ap). Membru al Comisiei Române de Istorie Militară (CRIM). Licențiat în filologie (limba - literatura română) și teologie ortodoxă, master în comunicare. Studii aprofundate la Bruxelles - Belgia și Salamina – Grecia. 

BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 541

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate