Opinie
Redactor: Mirela Amarie
04 septembrie 2018

7 zile de poveste pentru cernăuțeni la Tabăra Sulina din județul Tulcea, România (VIDEO)

 7 zile de poveste pentru cernăuțeni la Tabăra Sulina din județul Tulcea, România (VIDEO)

Zile  în care sufletul îți este împăcat și liniștit de valurile mării și de oamenii frumoși pe care îi poți întâlni în acest loc îndepărtat de haosul prezentului pe care îl trăim. Printre   cei 52 de tineri cernăuțeni care s-au bucurat de  Programul de Tabere „ARC-CENTENAR”, seria a IX-a, din ediția cu numărul X a proiectului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni m-am numărat și eu însumi.

Unii   dintre noi au venit pentru prima dată în România, iar alții pentru prima dată la mare. Ajunși  la tabăra Sulina, tinerii cernăuțeni au avut ocazia să afle cum pot să se simtă în România luând parte la ateliere  de limba română, șah, arte plastice, muzică, dans, istorie, sport, pe scurt, cum e să fii acasă.


 

 

De asemenea, au vizitat cimitirul cosmopolit din Sulina, au admirat priveliștea orașului de pe Farul Observator, au navigat pe canalele Dunării și au lăsat în urma lor amintiri pe unul dintre pontoanele din Sulina, unde puteți găsi multe adrese de instagram, dar și alte mesaje care vă pot trezi curiozitatea.


La începutul acestei mini-vacanțe credeam că o să-mi petrec timpul doar printre copii, dar m-am înșelat profund, deoarece am avut ocazia de a întâlni mulți tineri și profesori din Republica Moldova, România și Ucraina. Astfel, ultimele zile de vară au trecut pe nesimțite, lăsând în urma lor amintiri pe care nu le voi uita ușor, precum cele petrecute cu 7 ani, tot  aici, la Sulina.

Ce s-a schimbat în acești ani? În primul rând infrastructura, care arată mai bine, chiar mult mai bine. În al doilea rând, s-au creat condiții de odihnă pentru turiști, ce-i drept pe străzile Sulinei am întâlnit mai mulți turiști decât localnici. Ce nu s-a schimbat? Atmosfera caldă, liniștea sufletească, oamenii frumoși care de 10 ani își petrec întreaga vară aici în tabără, datorită cărora mii de tineri pleacă acasă cu sufletele împăcate și pline de bucurie.

Anul acesta, au participat la Programul de Tabere „ARC-CENTENAR”, seria a IX-a, 3000 de etnici și tineri români, 2700 de copii participând la ediția de vară a programului, urmând ca 300 să ia parte la ediția de iarnă.

Mirela AMARIE, corespondentul Agenției BucPress


 

Material video
Tabăra Sulina din județul Tulcea - video BucPress

Distribuie:
Vizualizări: 373

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate