Opinie
11 ianuarie 2018

A fost indentificat infractorul care a furat drapelul României şi UE de pe clădirea Centrului Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi

A fost indentificat infractorul care a furat drapelul României şi UE de pe clădirea Centrului Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi

În cursul anchetei penale, ofițerii poliției au identificat că infracțiunea dată a fost comisă de un tânăr de 18 ani, reprezentant al comunităţii româneşti din regiunea Cernăuţi, potrivit versiunii poliţiei.  După ce a făcut un pariu cu prietenii, tipul a mers şi a sustras drapelele de pe clădirea instituţiei culturale din Cernăuţi.

Infracţiunea, care a avut loc în noaptea de 16 decembrie 2017, a fost dezvăluită imediat de către lucrătorii poliţiei din Cernăuţi.  În scurt timp, poliţiştii au stabilit indentitatea infractorului, matorilor evenimentului precum şi au pus la dispoziţie materialele confiscate, informează serviciul de presă al Departamentului de Poliţie din Cernăuţi.  

Întrucât reclamantul a menţionat că furtul drapelului Uniunii Europene și al României este o provocare politică care vizează exacerbarea relațiilor interrasiale, această versiune a fost cercetată cu mare atenţie de către lucătorii poliției.  

În urma acţiunilor desfăşurate s-a stabilit că furtul celor două drapele a fost efectuat de către studentul unei instituţii de învăţământ superior din Cernăuţi. Tânărul a recunoscut că a încălcat legea şi că nu a urmărit nici un motiv politic. În cele din urmă, drapelele au fost returnate părţii vătămate. Soarta tânărului suspectat de săvârşirea acestei infracţiuni, prevăzută de art.185 (al.1) din Codul Penal al Ucrainei rămâne neclară. Cercetările penale în acest dosar continuă.

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 577

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate