Opinie
10 ianuarie 2018

Agenda principalelor provocări pentru Ucraina în anul 2018 (analiză)

Agenda principalelor provocări pentru Ucraina în anul 2018 (analiză)

Anul 2017 a fost plin de evenimente pentru Ucraina, în care marile realizări s-au îmbinat în cea de-a doua parte a anului cu o serie de incidente și măsuri ce au poziționat Kievul pe prima pagină a cabinetelor Occidentale, a vecinilor și a Federației Ruse – scrie „Transilvania Regional Business” într-un editorial intitulat „Agenda principalelor provocări pentru Ucraina în anul 2018”.

În a doua parte a anului, unele măsuri luate de către Kiev au dat naștere unor controverse și dispute atât cu vecinii, cât și cu partenerii occidentali. Din pricina acestora, 2018 se anunță un an al provocărilor, o perioadă în care decidenții politici de la Kiev ar trebui să remedieze greșelile politice făcute în anul precedent. Acest lucru este cu atât mai important cu cât Ucraina are nevoie indiscutabilă de îmbunătățirea relațiilor cu vecinii, cu Bruxelles și cu Washigtonul, partenerii fără de care Ucrainei îi va fi greu să gestioneze probleme interne împământenite de zeci de ani și relația cu Federația Rusă și încercarea acesteia de a devia parcursul european a statului ucrainean –  un obiectiv imuabil al Moscovei.

În această ordine de idei, principalele probleme cu care Ucraina se va confrunta în perioada ce urmează țin de:

  • respectarea independenței și activității organismelor și instituțiilor de combatere a corupției;
  • accelerarea procesului de reforme, care pe de altă parte asigură sprijinul financiar din partea Uniunii Europene și a Fondului Monetar Internațional;
  • stabilizarea relațiilor cu Budapesta și Varșovia;
  • soluționarea conflictului cu regiunea separatistă.

Articolul poate fi citit integral pe Transilvania Regional Business.

 

Distribuie:
Vizualizări: 320

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate