Opinie
02 decembrie 2018

Ambasadorul României la Kiev: „Românii din Ucraina dintotdeauna au avut o contribuţie majoră în dezvoltarea comunităţilor unde ei locuiesc”

Ambasadorul României la Kiev: „Românii din Ucraina dintotdeauna au avut o contribuţie majoră în dezvoltarea comunităţilor unde ei locuiesc”

Cristian-Leon Ţurcanu, Ambasadorul României în Ucraina, a transmis un mesaj de felicitare tuturor românilor din această țară cu prilejul Zilei Naționale a României.

Românii din Ucraina dintotdeauna au avut o contribuţie majoră în dezvoltarea comunităţilor unde ei locuiesc în calitate de cetăţeni loiali ai statului ucrainean. Aici, în Ucraina, românii au înţeles să păstreze şi să transmită de-a lungul generaţiilor valorile, identitatea, tradiţiile şi obiceiurile moştenite de la înaintaşi. Românii din Ucraina au contribuit şi contribuie la bogăţia culturală a comunităţilor unde trăiesc şi muncesc în armonie, dar şi la patrimoniul cultural român, arată ambasadorul.

„În anul Centenarului vă îndemn să purtăm în suflet ziua de azi ca pe una specială, în care suntem conştienţi de ceea ce ne apropie şi ne face mai buni, mai uniţi, mai solidari! Să nu uităm că unitatea, limba strămoşilor pe care o vorbim oriunde ne-am afla, solidaritatea şi consecvenţa reprezintă viitorul nostru”, se mai spune în mesajul postat pe pagina de Facebook a Ambasadei.

România Centenară îşi reafirmă ataşamentul faţă de principiile dreptului internaţional, promovarea respectului reciproc, a bunei înţelegeri, deschiderii către dialog, a valorilor multiculturalismului, care stau la baza profilului său internaţional şi a acţiunii sale externe.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Distribuie:
Vizualizări: 380

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate