Opinie
21 martie 2019

Analist militar ucrainean: ”Rusia va intra în război împotriva statelor baltice, Kremlinul fiind convins că NATO nu va interveni pentru a apăra aceste ţări”

Analist militar ucrainean: ”Rusia va intra în război împotriva statelor baltice, Kremlinul fiind convins că NATO nu va interveni pentru a apăra aceste ţări”

În opinia analistului militar ucrainean, Valentin Badrak, citat de publicaţia "Narodna Pravda", este puţin probabil ca Federația Rusă să atace țările NATO, cu excepția celor trei state baltice, însă va lupta cu Statele Unite pe teritoriul altor țări, inclusiv în Ucraina, citează Rador.

 "Toată lumea înțelege că Rusia nu va intra în război împotriva NATO. Deși am putea lua în calcul un război împotriva statelor baltice (Lituania, Letonia și Estonia, n.red), Kremlinul fiind convins că Alianţa nu va interveni pentru a apăra aceste ţări" - a remarcat directorul Centrului ucrainean pentru cercetări militare, demilitarizare și dezarmare Valentin Badrak. 

"Atunci când Rusia luptă împotriva Occidentului și, în special, împotriva Statelor Unite, întotdeauna îşi alege calea de acțiune pe teritoriul țărilor terțe. Confruntarea, deci, nu are loc direct între Rusia și Statele Unite, ci sub formă de influență asupra unor țări precum Siria și altele, inclusiv Ucraina" - a declarat Badrak. "Pe de altă parte, este clar că, în cazul unor acțiuni sau în caz de agravare a retoricii ruse, nu putem exclude că vor fi afectate obiective din Ucraina. Acesta este un element foarte important al jocului. Se spune că, astfel, Rusia a trecut de la un război hibrid la o confruntare directă. Dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Rusia va continua războiul hibrid, iar această doctrină, de fapt, la fel ca anunțarea ei, sunt tocmai elementele acestui război hibrid. La urma urmei, pe de o parte, Rusia se pregătește într-adevăr pentru un mare război. Dar, pe de altă parte, înțelege că declanşarea acestui război ar însemna un prim-pas spre auto-distrugere și, de fapt, lichidarea Federației Ruse în forma în care există acum" - consideră expertul Valentin Badrak, directorul Centrului ucrainean pentru cercetări militare, demilitarizare și dezarmare.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu 

Distribuie:
Vizualizări: 493

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate