Opinie
09 iulie 2019

Belarus este dispus să găzduiască noi convorbiri de pace Ucraina-Rusia

Belarus este dispus să găzduiască noi convorbiri de pace Ucraina-Rusia

Belarus s-a declarat gata să găzduiască o nouă rundă de convorbiri de pace Ucraina-Rusia, aşa cum a sugerat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează DPA.

„Preşedintele nostru sprijină absolut propunerea lui Volodimir Zelenski”, a declarat biroul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko într-un comunicat, adăugând că „problemele acumulate trebuie rezolvate la masa negocierilor.

În urmă cu patru ani Belarus i-a găzduit pe preşedinţii ucrainean şi rus, precum şi pe liderii Germaniei şi Franţei pentru discuţii de pace care au condus la un acord de încetare a focului. „Minskul nu numai că este gata. Conducerea din Belarus s-a exprimat întotdeauna că suntem gata să facem totul pentru o restabilire promptă a păcii pe pământul ucrainean”, a declarat şeful diplomaţiei belaruse, Vladimir Makei, în comentarii difuzate de agenţia rusă de presă Interfax.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel luni la omologul său rus Vladimir Putin pentru discuţii de pace la Minsk, o propunere despre care Kremlinul a spus că o va analiza şi că nu poate oferi încă un răspuns, relatează DPA, citat de pagina de rusia.

Zelenski a sugerat că la discuţiile de pace, despre care a spus că ar putea fi găzduite de Minsk ar trebuie să patricipe liderii Uniunii Europene, Marii Britanii, Germaniei, Franţei şi Belarusului.

Ca răspuns, Kremlinul a spus că va lua în considerare apelul lui Zelenski de a fi organizate discuţii de pace, dar că nu poate oferi un răspuns acum.

„Este o nouă iniţiativă, şi cu siguranţă va fi luată în considerare, dar nu pot oferi niciun răspuns”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de agenţia oficială de presă TASS. „Trebuie să înţelegem dacă sunt perspective pentru o astfel de întâlnire şi ce tip de format este sugerat”, a mai spus Peskov.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

 

Ultimile știri Opinie
Distribuie:
Vizualizări: 370

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate