Opinie
30 iulie 2018

Belarus - următoarea ţintă a lui Vladimir Putin (sociolog)

Belarus - următoarea ţintă a lui Vladimir Putin (sociolog)

Independența Republicii Belarus este în pericol, deoarece există o mare probabilitate ca această țară să devină următoarea țintă a președintelui rus, Vladimir Putin, care poate scăpa de liderul de la Minsk, Aleksandr Lukașenko, și să includă republica în componenţa Federaţiei Ruse – consideră Igor Eidman, sociolog ruso-german.

Potrivit expertului, citat de Agenția Rador și Radio Chișinău, în Rusia, popularitatea lui Putin este în scădere și, cel mai probabil, Kremlinul va trebui să recurgă la o nouă mișcare agresivă pe plan internațional, pentru a mai reduce din nemulțumirea cetățenilor ruşi de politica internă a ţării. Astfel, potrivit lui Igor Eidman, obiectivul cel mai sigur și mai avantajos pentru Putin este Republica Belarus.

„Există un mare risc ca Putin să încerce să pună la cale anexarea Belarusului. Lukaşenko însuşi a vorbit recent despre o astfel de amenințare. Lui Putin îi va fi destul de ușor să facă acest lucru, pentru că nimeni nu va lua apărarea lui Lukaşenko, nici poporul, nici propriile forţe de securitate, infiltrate de agenți ruși şi nici Occidentul, care îl consideră pe liderul de la Minsk drept ultimul dictator al Europei. Mai mult decât atât, potrivit unor oameni bine informaţi, autoritățile ruse deţin dovezi potrivit cărora Lukaşenko este personal responsabil pentru răpirea și asasinarea unor opozanți din Belarus" - a explicat Eidman, adăugând că, în Belarus, Putin este mai popular decât Lukaşenko. Sociologul consideră că Putin folosește experiența lui Hitler, care a avansat un ultimatum conducerii Cehiei înaintea operaţiunii de ocupare a ţării.

"Aşa va fi şi în cazul lui Lukaşenko. Va avea loc mai întâi o discuţie serioasă la Moscova, iar, în tot acest timp, renumiţii 'omuleţi verzi' văzuţi în Ucraina vor fi pe poziţii. Putin îl va invita pe Lukașenko la negocieri și, ameninţându-l cu dosare compromițătoare, îi va avansa un ultimatum, în care îi va cere să semneze alipirea ţării la Rusia. În cazul în care Lukaşenko se va opune, pur și simplu îl vor interna la Moscova, iar agenţii lui Putin, infiltraţi în structurile de securitate din Belarus, vor organiza o lovitură de stat, cu ajutorul acelor 'omuleţi verzi'. Va urma deja tradiţionalul referendum și acordul privind aderarea Republicii Belarus la Federația Rusă, în calitate de subiect federal cu statut special. Astfel, Putin va deveni din nou un erou şi un învingător care uneşte două popoare frățești și reînvie Rusia în granițele istorice" - a remarcat Eidman, potrivit Rador (www.rador.ro).

BucPress

 

Distribuie:
Vizualizări: 2107

Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Cernăuți live
Proiect realizat cu sprijinul:
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2019 BucPress - Toate drepturile rezervate